Poboljšanje i vodosnabdijevanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV) i kanalizacione mreže u opštini Berane

 

Osa prioriteta I: Unaprijediti sisteme upravljanja životnom sredinom

 

-          Mjera 1.1. Poboljšati sisteme vodosnabdijevanja i sisteme integrisanog upravljanja otpadnim vodama 

 

  • 06. aprila 2016. godine potpisani su Ugovori (Lot 1 i Lot 2) za projekat “Izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Berane” sa firmom "Aqualia Infraestructuras" S.A. iz Španije.. 

Ugovor za Lot 1 - Projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpanih voda u opštini Berane, potpisan je na 6.101.739,29 €, dok je ugovor za Lot 2 – Izgradnja kanalizacione mreže u opštini Berane potpisan na 4.881.918,44 €, od čega su do 85% bespovratna sredstava finansirana od strane Evropske Unije kroz IPA fondove. Preostala sredstva, u iznosu od 15%, su sredstva kofinansiranja obezbijeđena kroz Kapitalni budžet države Crne Gore.

Ugovor za Lot 1 podrazumijeva izradu glavnog projekta za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda kao i izvođenje radova, u skladu sa FIDIC uslovima ugovora za projektovanje i izgradnju – Žuta knjiga. Rok za završetak radova je 30 mjeseci, dok je period za otklanjanje mogućih nedostataka 12 mjeseci.

Ugovor za Lot 2 podrazumijeva izgradnju kanalizacione mreže, u skladu sa FIDIC uslovima ugovora za građevinske radove – Crvena knjiga. Rok za završetak radova je 20 mjeseci, dok je period za otklanjanje mogućih nedostataka 12 mjeseci.

 

  • Ugovor “Projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u opštini Berane – Revizija Glavnog projekta i Nadzor nad izvođenjem radova“ je potpisan 13.06.2016. godine sa konzoricijumom DRI upravljanje investicij d.o.o. i PROJEKT d.d. Nova Gorica iz Slovenije.

Ugovor je potpisan na 577.880 €, od čega su 85% bespovratna sredstava finansirana od strane Evropske Unije kroz IPA fondove, a sredstva u iznosu 15% su sredstva kofinansiranja obezbijeđena kroz Kapitalni budžet države Crne Gore.

Predmet Ugovora je revizija Glavnog projekta i nadzor nad izvođenjem radova za Ugovor "Projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpanih voda u opštini Berane - Lot 1", kao i nadzor nad izvođenjem radova za Ugovor "Rekonstrukcija i izgradnja kanalizacione mreže u opštini Berane – Lot 2".

 

 

Aktuelnosti iz projekta

Održana radna posjeta opštini Berane

Dana 30. novembra 2018. godine predstavnici Direkcije javnih radova i…
Saznaj više

Radna posjeta opštini Berane – Planiramo završetak svih radova do polovine 2019. godine

Dana 18. oktobra 2018. godine predstavnici DG REGIO, gospodin Žil…
Saznaj više

Predstavnici Direkcije javnih radova obišli radove na projektima u opštini Berane

U utorak 31. jula 2018. organizovana je radna posjeta projektima…
Saznaj više

Radna posjeta - Berane

Predstavnik Generalnog direktorata za regionalnu politiku u Evropskoj komisiji Rastislav…
Saznaj više